Това ви учи абсолютно нищо за храненето.

Това ви учи абсолютно нищо за храненето.

е отрова от кокосово масло ??

Професор от Харвард наскоро обяви, че кокосовото масло е „чиста отрова“.

Карин Майкълс, епидемиологът, който направи това твърдение, направи това въз основа на това, че кокосовото масло е над 80% наситени мазнини, а наситените мазнини се предполага, че са ужасни за нас.

Сега бих искал да мисля, че професор от Харвард ще знае по-добре, отколкото да използва езика за засилване на страха за храната, която е страшна и объркваща за лайвите. Но тогава се замислям колко скапани диети за прищявки са написани от хора, които са посещавали училищата на Ivy League и си спомням, че в света на храненето не винаги можете да разчитате на човек със скъпа степен за добра информация.

Всеки път, когато видя някой, който използва хиперболичен език, за да опише определена храна, веднага знам, че са пълни с BS. Въздишайте и аз виждам твърде често. Всички знаете, че една -единствена храна няма да сложи край на живота ви повече, отколкото ще я спаси. Така че нека спрем с лудостта !!

Тъй като се е случил цялото това „отровно кокосово масло“, аз поставях въпроси от объркани читатели, които не са сигурни дали трябва да поставят скъпото си кокосово масло. Нека да разгледаме доказателствата за наситените мазнини и кокосовия орех.

Кокосово масло и мазнини за насищане

Винаги сме се опитвали да избягваме наситени мазнини, защото те са били замесени в повишаване на холестерола. Изглежда, че кокосовото масло отглежда LDL и HDL – както доброто, така и лошият холестерол в нашите тела, но дали наситените мазнини като цяло всъщност причиняват проблеми със здравето, е по -сложно, отколкото е направено. Ние дори не знаем всичко за това колко различни видове HDL или LDL се влияят от определени генетики и диетични компоненти и в крайна сметка как здравето ни се влияе от тях. Продължаваме да вярваме, че повишеният LDL е рисков фактор за сърдечни заболявания.

Сега е идеалният момент да ви покажем колко сложни са изследванията на храненето и защо трябва да бъдете умерени в предположенията си.

През 2017 г. ADA пусна съвет за диетичните наситени мазнини и риска от ССЗ и инсулт, и аз ще използвам този съвет, за да демонстрирам как тези неща не са черно -бели (все пак информирам националното ни хранене Политики).

За да направят своите заключения – които бяха, че трябва да се избягват наситените мазнини – ADA направи мета анализ на всички съществуващи доказателства за кокосовото масло и здравето. Мета анализите са добри, защото консолидират всички изследвания там и стигат до заключение по въпрос, в случая: „е наситена мазнина нездравословно“. Не толкова бързо обаче! Маймунските гаечни ключове в предавките са:

Много изследвания на храненето не са много надеждниКокосовото масло не е като други наситени мазниниПовечето, ако не всички изследвания, използвани в този съвет, не са били върху самото кокосово масло; Беше на наситени мазнини като цяло

Кокосовото масло съдържа триглицериди със средна верига, богати на лауринова киселина (MCT), които все още са наситени, но имат различна структура и може да не са толкова вредни за здравето ни, колкото другите наситени мазнини. Все пак други проучвания показват, че лауриновата киселина всъщност може да увеличи риска от сърдечни заболявания. Ахххххх! Объркани още?

Много от проучванията, използвани в този преглед, се фокусират върху наситени мазнини от всички източници, а не само от кокосово масло. Така че е трудно да се изолира ролята, ако има такава, кокосовото масло е имало в заключенията, в които са стигнали тези проучвания. Ами ако това беше главно мазнините в говеждото месо, които субектите ядеха? Дори не знаем дали тези хора изобщо ядат кокосово масло.

Някои от проучванията в анализа използваха животни, така че освен ако не сте африканска зелена маймуна, тези не са наистина убедителни доказателства.

Много от проучванията накараха хората да отчитат диетата си и/или да ядат диета, която намалява общите мазнини (не само наситени). Знаем от факт, че хората лъжат, когато се самоотчитат това, което са яли. Ние също така разбираме, че рязането на общата мазнина – от които наситените мазнини е само процент – ще обърка въпроса ни за кокосовото масло. Можете да видите как някои от доказателствата могат да бъдат объркани.

За храненето е просто много трудно да се получи точна картина за това как диетата се отразява на здравето. Епидемиологичните изследвания могат да показват тенденции, но те не могат наистина да определят причинно -следствената връзка; Те са по -скоро като образовани предположения. Рандомизираните контролирани изпитвания също имат своите недостатъци, включително процента на самоотчитане и отпадане. Много от проучванията, използвани в анализа, бяха стари.

За да получим наистина добра картина за това как диетата се отразява на здравето, трябва да поставим популация в лаборатория и да контролираме какво яде и прави години и години. Това не е етично повече, отколкото е възможно, така че засега сме останали да извличаме информация по обичайния начин: гледайки тенденциите и питаме хората какво ядат. Не всичко е лошо, но със сигурност е далеч от перфектно.

Това е, което знаем (и това, което мислим, че знаем) за кокосовото масло и наситените мазнини:

Рискът за здраве и болести на хората изглежда се подобрява, когато заменят част от наситените мазнини в диетите си с ненаситени мазнини като авокадо и зехтин.

Няма много проучвания на хора, които включват само кокосово масло. Има проучвания, използващи MCT като тези, които съдържа кокосовото масло, които предполагат, че MCT могат да помогнат при загуба на тегло. Проблемът е, че кокосовото масло не съдържа само MCT като маслото в проучванията – то е само около 15% MCT, а останалите са LCT (дълги вериги триглицериди).

Просто няма убедителни доказателства, които ни показват, че кокосовото масло – или всякакви други наситени мазнини – е по -здравословно за нас от другите мазнини или че ще бъдем здрави, ако решим да ядем голямо количество от него. По -голямата част от доказателствата сочат, че наситените мазнини са по -малко здрави от другите мазнини или неутрални по отношение на сърдечно -съдовия риск.

Проучванията върху животни не са добри начини за прогнозиране как хората ще реагират в същата ситуация.

Ако виждате хора в Twitter или Facebook, които казват колко много обичат кокосовото масло и как това е променило живота им, помислете отново. Имам няколко неща да кажа за всички онези хора и „здравни гурута“, които казват, че ядат тонове кокосово масло и други наситени мазнини и здравето и холестерола им са добре:

Те вероятно се хранят така за сравнително кратко време и дългосрочно, резултатите може да са много различниНе знаете колко кокосово масло ядат и какви други мазнини консумиратМоже да лъжатТе може да имат страхотен холестерол (още повече от тях вероятно не са проверили холестерола си от години, но все пак се чувстват страхотно. Тук ми се търкаля очи), но те могат да бъдат остатъци; Може да реагирате по различен начинНе знаете от какво се състои останалата част от диетата им в реалния животНе сте тези хора генетично или по друг начинN = 1 проучвания изобилстват в тази луда ера след истината и приемането им на сърце е като основаване на живота и здравето си на отзиви. Моля, не го правиНе бъдете този човек в Twitter, който разказва на всички за това колко голяма е диетата им. Всички мразят тези хора

популациите, чиито местни диети включват по-големи количества кокосово масло, изглежда не се влияят от по-висок риск от сърдечни заболявания или инсул въглехидрати. Има огромна разлика между тяхната диета и стандартната американска диета.

кокосовото масло се рекламира за своите антиоксиданти, но не бих ял масло за антиоксидантите, точно както не ям сол за минералите.

Ако харесвате кокосово масло, насладете му се в диетата си с комбинация от други мазнини, особено ненаситени. Изследванията показват, че замяната на някои от наситените мазнини, които ядем – и аз също бих сгънал кокосово масло – с ненаситени мазнини като авокадо и зехтин, може да намали риска от сърдечни заболявания.

кокосовото масло не е отрова

Винаги съм вярвал, че здравословната диета включва разнообразие от всички мазнини (с изключение на трансмазнините, никой не твърди, че те са нездравословни). Но да се каже, че кокосовото масло е отрова, е също толкова грешно, колкото да кажеш, че е „изцеление“ или „суперхрана“. Това не е от тези неща. Не е „здравословно“. Това е просто мазнина, със 120 калории супена лъжица, както всяка друга мазнина. Не станете плячка за храненето, които обещават „чудотворни“ храни. Не забравяйте, че диета, която е умерена-с тонове минимално обработени храни, някои по-малко от здравословни храни и добро отношение към храната и храненето-никога няма да излезе в полза.

Приложение за предизвикателство за отслабване?

Какво е в свежо адът е това?

Гледах телевизия онзи ден, когато се появи реклама за компания, наречена „HealthyWage“. Честно казано не можех да повярвам на очите ми – една компания всъщност плаща на хората да отслабнат.

Звучеше развратно, така че естествено, скочих в действие.

Какво е приложението за отслабване на HeadyWage?

HealthyWage е приложение за предизвикателство за отслабване, където можете да се обзаложите, че ще загубите определено количество тегло в рамките на време, което сте избрали. Вашият залог, който се занимава с лири, трябва да е поне 10% от теглото ви, така че ако сте 250 килограма, залогът ви трябва да е, че ще загубите поне 25 килограма.

HealthyWage предлага и готови предизвикателства за отслабване, като например тяхното „Team Challenge“ от 10 000 долара през януари. Екипът на 5, който губи най -много тегло като %, печели джакпота.

Залагате срещу себе си със HealthyWage. Можете обаче да наемете други хора, които да направят предизвикателство за отслабване в групата и тъй като всички допринасят за пари, гърнето може да бъде хумурно. Ако всички отслабнете, всички разделяте гърнето. Ако набирате хора в HealthyWage, правите малка комисионна. Звучи нещо като MLM-Y.

Веднага щом се регистрирате, дължите пари на HealthyWage. Залозите започват от 100 долара и първо плащате приложението точно това, което залагате. Така че, ако започнете с залог от 1000 долара, го плащате отпред или на месечни вноски. Колкото повече влагате и колкото повече килограми се обзалагате, че можете да загубите, толкова повече можете да спечелите.

Ако отслабнете, печелите парите си обратно.

Ако отслабнете повече, отколкото се обзалагате, печелите дори повече пари. Има дори бонус за допълнително отслабване.

Ако не загубите цялата тежест, залагате, не печелите нищо.

и компанията е много ясна за това: никога не са дадени възстановявания. За всичко. По собствените си думи „ние силно вярваме, че важна част от услугата, която предоставяме, е отрицателно подкрепление, което ви помага да избегнете отлагането и отказването, което би било подкопано, ако можете просто да промените мнението си или да намерите извинение да се откажете. Освен това, ценообразуването ни се основава на актюерски модели, които не приемат възстановяване. Няма изключения, освен в редки, документирани за доказателства медицински ситуации-изпратете ни имейл на счетоводството@healthywage.com, ако смятате, че това се прилага (но моля, подгответе се за вероятността да не бъде предоставено изключение). “

yipes.

Можете да удължите предизвикателството си за отслабване, ако достигнете края и не сте загубили необходимата сума, но трябва да платите за това удължаване.

Ето примера, който компанията дава на своя сайт:

„Мери започва шестмесечен здрава вълна, която плаща 50 долара всеки месец, за да свали 50 паунда с награда от 1000 долара. Тя осъзнава, че няма да удари целта си навреме, така че купува повече време. След това тя ще плаща допълнителни 50 долара всеки месец за още 6 месеца (за обща допълнителна инвестиция от 600 долара). Ако спечели, тя ще получи оригиналната си награда от 1000 долара (няма да си върне 300 долара допълнителна инвестиция). ”

ka-ching!

но ще ви дам пример за моя собствен:

ted залага $ 5000, че той ще загуби 15 килограма за 3 месеца.

TED в крайна сметка губи точно 15 килограма за 3 месеца. Тед печели своя 5000 долара назад, тъй като той загуби необходимия брой вижте сайта на издателя килограми, не по -малко, не повече.

Но чакай! Тед не получава 5000 долара. Той получава 5000 долара минус федералните и държавните данъци, които трябва да плати на този „доход“ (данъчен като „конкурентни печалби“), каквито и да са те. И ако следващия път Тед избира предизвикателство за отслабване на групата, HealthyWage ще вземе и 25% отрязване на саксията. Защото „административни такси.“

; Просто казвам.

HealthyWage не е единственото приложение за предизвикателство за отслабване там и тези видове предизвикателства не са нови.

Наскоро мой последовател ми изпрати снимка на „предизвикателство за изгаряне на калории“, която се случва във фитнеса си.

Както в този, който работи най -много и изгаря най -много калории в определен период от време, печели предизвикателството.

Healthwage функционира за философията, че залагането на парите ще бъде мотивацията, която хората трябва да отслабнат. Те цитират 16-седмично проучване от 2008 г. в JAMA, което предполага, че наличието на финансов стимул увеличава вероятността човек да отслабне. Това може да е така, но точно същото проучване също установи, че участниците не са запазили теглото след приключването на 16 -те седмици. Повече изследвания също предполагат, че тези хора не са по -склонни да запазят теглото от тези, които не са получили никакъв стимул.

ъъъ. Добре. Защото познайте какво?

Диетите не работят.

Има толкова много неща, които не са наред със ситуацията с загубата на пари за тегло. Толкова много неща.

Това ви учи абсолютно нищо за храненето.

Не научавате нищо за храната или храненето, като участвате в предизвикателство за отслабване. Треньорите и други участници вероятно са по -склонни да насърчават лошите навици и да дадат дезинформация за хранене.

Примамливо е да играете системата и да се прибягва до нездравословно поведение, особено с стимул за това.

HealthyWage казва на участниците, че не е разрешено нездравословно поведение като глад и ако някой загуби твърде голяма тежест за седмица, той може да бъде дисквалифициран. Като се има предвид, кой наблюдава всеки отделен човек във всяко предизвикателство за отслабване? Не е ли самата същност на предизвикателството за отслабване, за да отслабнете възможно най -много и не стимулира ли Healthy Wage отслабване дори по -голямо от залозите на човека, като предлага бонус за това?

Те практически подкрепят самото поведение, срещу което предупреждават. Куца … и опасно.

Той използва теглото като единствената мярка за успех, което е нелепо.

само защото отслабвате, не означава, че сте по -здрави или по -щастливи.

и загубата на тегло сама по себе си е сложна. Прогнози за увеличаване и загуба на тегло – Социални детерминанти на здравето, като социално -икономически статус, ниво на образование, жизнена ситуация, наред с други – плюс генетика, могат да бъдат огромни бариери за хората, които се опитват да направят промени в хранителните си навици и теглото си.

Нищо от тях не се взема предвид в всяко приложение за предизвикателство за тегло, разбира се, но може драматично да повлияе на резултата. Не всичко е в отслабването = Вие сте победител и не отслабвайте = Вие сте губещ.

Какво прави отслабването на парите за връзката ви с храната? Това може да превърне храната във врага, който стои между вас и победа, което не е точно здравословен начин да се мисли. Отслабването ви предизвиква срещу тялото ви, което IMO е доста глупав начин да се почерпите.

Компанията очевидно прави банка от факта, че целите за отслабване на хората са непостижими, нереалистични и често се правят от отчаяние.

Приложенията за предизвикателство за отслабване като HealthyWage не биха съществували, ако не печелеха пари.

Contents

Published
Categorized as blog