Симптоми

Симптоми

Симптоми

Основните симптоми на счупено ребро включват:

 • Болка в гръдната стена, която се влошава при дишане, движение или кашлица
 • натъртване или подуване около ребрата
 • Задух
 • Трудност при поемане на дълбоко дъх

За диагностициране на фрактура на ребрата, лекар ще бъде Обикновено потърсете признаци на кървене или синини по време на физикален преглед. Те могат да попитат човека за нивата на болката им и ако е трудно да се диша.

Следващата стъпка обикновено е рентгенова снимка на гърдите с детайл на реброто. Проста фрактура на косата ще се покаже като пукнатина или назъбена ръб на костта. Лекарят лесно ще може да види всякакви сегменти от плаваща кост на рентген.

Ако лекарят подозира, че почивката е причинила нараняване на белите дробове, като пневмоторакс, може да предложи CT сканиране или ултразвук.

кога да види лекар

Всеки, който подозира, че има счупено ребро, трябва да говори с лекар.

Ако човекът има проблеми с дишането или Силна болка в гърдите, те трябва да се обадят незабавно на 911 или местния спешен номер.

Незабавната медицинска помощ също може да е необходима, ако болката не се подобри след лечението или ако лицето развие треска или кашлица.

Третирания

Простите фрактури обикновено се излекуват сами. Лекарите могат да препоръчат да си почиват, за да улеснят това.

Хората трябва да избягват дейности, които включват дърпане, натискане или повдигане, тъй като могат да влошат болката или да причинят повече увреждане на ребрата.

Ако човек има повече от едно счупено ребро, тежки увреждания или гърдите на клатенето, може да се нуждае от операция. По време на операцията хирургът ще използва плочи и винтове, за да закрепи счупените ребра заедно.

Хирургията също ще поправи всяко увреждане на вътрешните органи, нервите или кръвоносните съдове.

Време за възстановяване на времето

Лекарите по -рано смятат, че болката и други симптоми на счупени ребра са продължили не повече от 6–8 седмици, но изследванията предполагат, че много хора изпитват болка за по -дълго от тази.

Хората с Простите фрактури на ребрата обикновено могат да се възстановят у дома. В по -сериозни случаи човекът може да се наложи да остане в болницата.

По време на лечебния процес клиницистите обикновено препоръчват лекарства за болка. Те могат да включват лекарства като ацетаминофен или нестероидно противовъзпалително лекарство, като ибупрофен.

Хората с силна болка може да се наложи да приемат лекарства за болка при рецепта като опиоиди. Алтернативно, лекар може да препоръча интеркостален нервен блок, който е инжекция.

ледът може да намали подуването и болката и да помогне за предотвратяване на увреждане на тъканите. Хората трябва да покрият пакет с лед или торбичка с натрошен лед с кърпа, преди да я поставят върху ранената зона.

Понякога фрактурите на ребрата могат да доведат до белодробни инфекции. Лекар може да препоръча да опитате дълбоко дихателни упражнения, за да помогнете за това.

Те могат да включват дълбоко въздух и да го задържате възможно най -дълго, преди да пуснете въздуха и да кашля силно. Ако боли, човекът може да опита да поддържа зоната на ребрата с ръце, кърпа или възглавница, докато изпълнява упражнението.

Никой със счупено ребро не трябва да се опитва да участва в контактни спортове поне за поне за спортни спортове за поне за спорт 6 седмици, или толкова дълго, колкото препоръчва техният лекар.

Резюме

Тежестта на счупените ребра може да варира. Една проста фрактура ще зарасне само по себе си с почивка. Може да отнеме до няколко седмици, за да може болката да отшуми.

По -тежки случаи обаче могат да доведат до сериозни здравословни състояния. Те обикновено ще се нуждаят от болнично лечение и могат да изискват операция.

 • Болки в тялото
 • Кости/ортопедия
 • Спешна медицина
 • Болка/анестетика

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Всичко, което трябва да знаете за ясната урина

В много случаи цветът на урината на човек може да показва дали пият достатъчно вода или не. Чистата урина често показва правилната хидратация.

В някои случаи на бистра урина обаче човек може да е твърде хидратиран или да има основно състояние, което ги кара да уринират повече от обикновено.

Тази статия съдържа повече информация за причините за ясната урина, кога да се види лекар и какви други цветове на урината означават.

ясна урина и хидратация

ясна урина има тенденция да показва, че a човек е добре хидратиран. Това също може да подскаже, че те са твърде хидратирани.

Ако човек е консумирал много течности през деня, може да има твърде много вода в системата си.

Когато това се случи , те могат по невнимание да разреждат кръвта си и да понижат основните си нива на сол и електролити.

В някои редки случаи човек може да развие хипонатриемия. Хипонатриемията е потенциално животозастрашаващо състояние, при което мозъкът набъбва поради липса на сол в тялото.

Според изследвания от 2014 г., хипонатриемията може да възникне поради прекомерния прием на вода или защото бъбреците не обработват обработката Вода достатъчно бързо.

Други причини за ясна урина

Ако човек има ясна урина от време на време, най -вероятно е много добре да се хидратира в онези дни.

However, a person may wish to speak to a doctor if they have consistently clear urine, as it may indicate an underlying condition, such as:

Diabetes

Diabetes occurs when the Тялото не може да регулира нивата на кръвната захар (глюкоза) и следователно не може да използва захарта правилно за енергия.

Хората с диабет често имат прекомерна жажда и изпитват нужда да уринират често. Излишното уриниране е от бъбреците, опитвайки се да се отърве от допълнителна захар и течност.

Без лечение диабетът може да бъде животозастрашаващ. Лекар обаче може лесно да го диагностицира с кръвен тест и има много възможности за лечение.

Научете повече за симптомите на диабет тук.

Диабет insipidus

Диабет insipidus е рядко състояние, което възниква, когато бъбреците произвеждат необичайно голямо количество урина.

Според Националния институт за диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания, повечето хора преминават около 1–2 четвърти от заболявания урина на ден. Човек с диабет insipidus преминава около 3–20 четвърти урина всеки ден.

Хората, живеещи с диабет insipidus, нямат проблеми с нивата на кръвната си захар като тези с по -често срещани видове диабет.

Вместо това, техните бъбреци не могат да балансират течностите правилно и тялото им може да ги накара да се чувстват по -жадни от нормалните, за да помогнат за замяната на загубените течности.

основни бъбречни проблеми

Ако бъбреците са Повреден или заразен, човек може да изпита ненормално уриниране, включително ясно уриниране.

може да има и други симптоми, като болезнено уриниране или треска.

Набор от редки състояния, известни известни Тъй като синдромът на Барттер или губенето на калий също могат да накарат човек да уринира често. Ако пият повече, за да компенсират, урината им може да е ясна.

Вземането на диуретици

Приемането на диуретици е друга възможна причина за ясна урина. Тези лекарства карат тялото да произвежда повече урина, за да отмие допълнителни соли и вода.

Ако човек приема диуретици, това може да причини прекомерно уриниране, което може да бъде много бледо или ясно.

Бременност

Бременните жени също могат да развият форма на диабет, наречена гестационен диабет. Симптомите могат да бъдат леки, но включват повишена жажда и се нуждаят от уриниране по -често.

гестационният диабет може да увеличи риска от усложнения на бременността, така че лекар може да тества за него по време на редовен преглед. Обикновено изчезва след раждане.

Научете повече за симптомите на гестационния диабет тук.

Други цветове

урината може да варира в цвят в зависимост от човека и техните тях диета. При много хора цветът на урината може да показва нивото на хидратация, изядените храни или приемането на лекарства или наличието на основно здравословно състояние.

Следните са някои типични цветове на урината и какво биха могли да посочат:

кога да види лекар

Ако човек изпита ясна урина, обикновено не е необходимо да предприема допълнителни действия. Чистата урина е знак за добра хидратация и здравословен пикочен тракт.

Въпреки това, ако те последователно забелязват ясна урина и също имат екстремна или необичайна жажда, най -добре е да говорите с лекар.

Други цветове на урината, като червено, черно или бяло, биха могли да покажат основни здравословни състояния и да изискват внимание на лекар.

Резюме

При повечето хора чистият урина показва че те са добре хидратирани.

Въпреки това, постоянно ясна урина – дори рано сутринта, преди човек да има вода – може да бъде знак, че има основно състояние.

Всеки, който често изпитва урина, която не е ясна или жълта, или която има други симптоми на пикочните пътища като изгаряне, трябва да говори с лекар.

 • Бременност/акушерство
 • Урология /Нефрология
 • Кат 1

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Всичко, което трябва да знаете за петелните пръстени

Пръстен за петел е секс играчка с форма на пръстен, която обикаля основата на пенис, дилдо или задника. Има и вид пръстен на петел, наречен пеноскротален пръстен, който може да обикаля пениса и тестисите.

В тази статия изследваме защо хората могат да използват петел, как да използват такъв и безопасност Съвети за разглеждане.

Какво е пръстен за петел?

Пръстен за петел е кръгла секс играчка, която може да отиде в основата на пениса или на дилдо или задника. Като алтернатива, пеноскроталният пръстен може да заобиколи основата на пениса и тестисите. Други имена за петел на пръстен са:

 • Пенсионен пръстен на пениса
 • Отрова лента
 • Пръстен за напрежение

a Пенисът става изправен, когато химическите съобщения от мозъка причиняват артериите в пениса да се отпуснат, пускайки кръв в него. Петелният пръстен оказва натиск върху пениса и околните райони, за да улавя кръвта в пениса за по -дълго. По този начин той помага на пениса да стане по -твърд и ерекцията да продължи по -дълго.

Защо хората го използват

човек може да обмисли да използва петел пръстен по различни причини. Някои от тях включват:

 • По -голяма издръжливост: Някои анекдотични доказателства предполагат, че петелният пръстен може да помогне за увеличаване на сексуалната издръжливост. Въпреки това, по -старо проучване, разглеждащо мъжете, които имат преждевременна еякулация, установи, че използването на петел на пръстен не подобрява тази сексуална дисфункция.
 • Еректилна дисфункция: за хора, които могат да постигнат ерекция, но имат затруднения да поддържат такава, петел Пръстенът може да помогне. Пръстен за петел улавя кръвта вътре в пениса, което може да ви помогне да се запази по -трудно. В случаите, когато човек не е в състояние да постигне ерекция, той може да сдвои петел пръстен с вакуум на пениса, известен още като помпа за пенис.
 • Повече стимулация за всички страни: някои петелни пръстени също могат да съдържат един или две малки вибриращи устройства. Освен че са приятни за човека, който носи пръстена на петел, тези устройства също могат да стимулират партньора или партньорите си.
 • Повишено усещане: носенето на петел може да увеличи усещането в пениса, което води до по -приятно Опит.

Научете повече за еректилните дисфункционални пръстени тук.

Как да го използвате

петелният пръстен може да подобри мастурбацията, както и вагинален , Анален и орален секс.

Сексуалните ползи от носенето на пръстен на петел могат да варират в зависимост от вида на дейността, в която човек се ангажира.

Ако човек използва a Пръстен за пениса на пениса или този на партньора им, важно е те да прилагат смазване и петелният пръстен се побира.

човек трябва да постави пръстена на пениса върху пениса, когато е изправен. Въпреки това, пеноскротален пръстен може да премине върху неприятен пенис. След това човек може да се включи в следните дейности:

 • Вагинален секс
 • Анален секс
 • Орален секс
 • Мастурбация

Някои петелни пръстени се предлагат с вибратор отгоре. Хората могат да използват това по време на вагинален секс за стимулация на клитора. Вибрациите могат също да подобрят опита на анален секс.

Други петелни пръстени имат вибратор в горната и долната част, което може да подобри сексуалното преживяване на всички участници.

Секс играчки

Човек може да обмисли използването на вибриращ пръстен на петел заедно с други секс играчки, като дилдо или задника. Тази комбинация може да бъде приятна за отзиви за nicozero мастурбация или за използване на партньор за съгласие.

Съвети за безопасност

Въпреки че обикновено е безопасно да се използва петел, човек може да пожелае да разгледа определени фактори, преди да използва такъв.

Смазване

За да се избегне неудобно триене, е необходимо да смажете петелния пръстен, преди да го поставите върху пениса.

Материали

Пръстени за петел обикновено се състоят от силикон, каучук, пластмаса , кожа или метал. Ако човек е нов за използването на петел, може да бъде по -гъвкав материал. Обикновено продуктът ще изброи диаметъра на пръстена. Човек трябва да избере такъв, който да се вписва удобно, без прекомерно ограничаване на притока на кръв. Като алтернатива, те могат да обмислят петел, направен от по -гъвкав материал, за да се побере по -добре на пениса.

Продължителност на употреба

Най -добре е само да се използва петел пръстен за максимум 30 минути наведнъж и да изчакате 1 час между употребите. Човек винаги трябва да сваля пръстена на петел, преди да заспи.

казус на мъж, който уж е забравил да премахне метален петел, преди да си легне бележки прекомерно подуване на пениса си, заедно с увреждане на тъканите клетки. Медицинският персонал трябваше да премахне петелния пръстен, като го реже с резачка за пръстен.

хигиена

Както при всяка сексуална играчка, човек трябва да измие петелния пръстен след всяка употреба, за да се отърве на всякакви бактерии.

Резюме

Пръстен за петел е секс играчка с форма на пръстен, която обикаля основата на пенис или дилдо. Има и петелни пръстени, които могат да преминат през пениса и тестисите.

Някои хора могат да опитат петел, за да помогнат при еректилна дисфункция или да увеличат сексуалното удовлетворение за себе си и своите партньори.

Когато поставяте петел на пенис, е важно да се вписва добре и да е добре усъвършенстван. Човек трябва да избягва да носи пръстен за петел повече от 30 минути, тъй като това може да причини удушаване на пениса.

 • здравето на мъжете
 • Еректилна дисфункция/преждевременна еякулация
 • Сексуално здраве/ППБ
 • Кат 1

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Всичко, което трябва да знаете за конвулсии

Конвулсия е общ термин, който хората използват, за да опишат неконтролируеми мускулни контракции. Някои хора могат да го използват взаимозаменяемо с думата „припадък“, въпреки че припадъкът се отнася до електрическо смущение в мозъка.

Пристъпите може да доведе до конвулсии, но това не винаги е така.

В тази статия научете повече за това какви са конвулсиите, както и техните възможни основни причини.

Contents

Published
Categorized as blog